Welkom bij Museum of Humanity

Wij geloven in de schoonheid en waarde van ieder mens. Als iedereen daarvan overtuigd raakt veranderen we samen de wereld. Om het in de woorden van initiatiefnemer Ruben Timman te zeggen: ‘We zijn geen museum, maar een beweging. Met scheppingskracht kunnen we de wereld positief beïnvloeden.’ 

Sinds de opening in 2019 bezochten duizenden bezoekers het museum in Zaandam. Ook ontstaan er in binnen- en buitenland pop-up-exposities, zoals in het Duitse Warburg (2019) en Ahlen (zomer 2021). Daarnaast bieden we – via School of Humanity – educatieve programma’s aan voor scholieren en groepen. Dit alles ontstond tijdens een droom van Ruben in 2001. Lees dat verhaal hier.

Van 25-27 juni 2021 deden we iets bijzonders. Met 700 mensen pakten we het gebouw van Museum of Humanity aan de buitenkant in met grote portretten. Als een statement voor meer verbondenheid. Nagenieten van het intense weekend kan hier:


Nieuws

Speciaal voor ondernemers & ambassadeurs: netwerkborrel

Denk, droom en doe mee op vrijdagmiddag 1 oktober! We willen ons positieve ‘virus’ verder verspreiden en nodigen ondernemers en/of mensen met goede ideeën heel graag uit. We gaan borrelen, brainstormen en je bijpraten over de mooie kansen die er liggen voor Museum of Humanity.
Lees meer...

Muren vol verbondenheid

Wat veel mooie mensen, wat een goede sfeer en wat veel portretten! We zijn echt overweldigd door alles wat er is gebeurd tijdens de ‘inpakactie’ van Museum of Humanity. "“Dit was Museum of Humanity zoals het moet zijn."
Lees meer...

Nog heel even geduld...

Nu eindelijk de musea weer open mogen, sta jij misschien ook te trappelen om weer langs te komen. Omdat we in het weekend van 25 tot en met 27 juni een feestelijke heropening organiseren, vragen we je nog heel even geduld.
Lees meer...