Welkom bij Museum of Humanity

Wij geloven in de schoonheid en waarde van ieder mens. Als iedereen daarvan overtuigd raakt veranderen we samen de wereld. Om het in de woorden van initiatiefnemer Ruben Timman te zeggen: ‘We zijn geen museum, maar een beweging. Met scheppingskracht kunnen we de wereld positief beïnvloeden.’ 

Sinds de opening in 2019 bezochten duizenden bezoekers het museum in Zaandam. Ook ontstaan er in binnen- en buitenland pop-up-exposities, zoals in het Duitse Warburg (2019) en Ahlen (zomer 2021). Daarnaast bieden we – via School of Humanity – educatieve programma’s aan voor scholieren.

Dit alles ontstond tijdens een droom van Ruben in 2001. Lees dat verhaal hier.


Nieuws

Nog heel even geduld...

Nu eindelijk de musea weer open mogen, sta jij misschien ook te trappelen om weer langs te komen. Omdat we in het weekend van 25 tot en met 27 juni een feestelijke heropening organiseren, vragen we je nog heel even geduld.
Lees meer...

Kom jij naar Let's Face It!?

Museum of Humanity in Zaandam krijgt in het weekend van 25 tot en met 27 juni een opvallende metamorfose. Tijdens de actie Let’s Face It! verschijnen er honderden portretten van deelnemers op de buitengevel van het gebouw. Het eindresultaat zal enorm in het oog springen en vormt een eerbetoon aan de mensheid.
Lees meer...