Let's Face it


Let’s face it! voorlopig uitgesteld

Helaas kan ons foto-project Let’s face it! voorlopig niet doorgaan. Ook de nieuwe datum van 19-21 februari is door corona niet haalbaar. Ontzettend jammer natuurlijk, omdat we niet kunnen wachten van alle deelnemers prachtige portretten te maken.
 

Wanneer we de buitenmuren van het museum wel vol gaan hangen met honderden gezichten? Dat is nu heel lastig te plannen en daarom stellen we het project tot nader order uit. Zodra de seinen op groen gaan, melden we dat natuurlijk direct. Want we staan nog altijd te poppelen om dit statement van verbondenheid te maken met jou.
Wij geloven namelijk echt dat de wereld mooier wordt van dit soort positieve energie. Daarom blijven we creatieve manieren zoeken om de aandacht te vestigen op de schoonheid en waarde van ieder mens.

Mocht jij je in oktober hebben opgegeven en wil je graag je donatie terug? Stuur dan een mail naar: info@museumofhumanity.nl

 

 

 

 

In 2001 kreeg fotograaf Ruben Timman een bijzondere droom:
Hij bezocht het Museum der mensheid en werd rondgeleid door Kofi Annan.
Tijdens deze rondleiding doet hij een schokkende ontdekking: het museum verkeert in vervallen staat. De vitrinekasten zijn bedekt met stof, het glas is gebroken en het is er donker.

“De droom liet me niet los en zo ontstond het verlangen om middels foto’s de schoonheid en waardigheid van de mens te midden van een gebroken wereld aan anderen te laten zien. Met die wens in mijn hart en mijn camera in de hand ben ik op pad gegaan en mijn droom groeide uit tot iets concreets: het Museum der mensheid.”

Vanuit zijn overtuiging dat elk mens het waard is om waardig in beeld te worden gebracht heeft Ruben sinds de droom duizenden mensen geportretteerd. Zo ontstond het verlangen om een plek te creëren waar kunst, cultuur en maatschappelijke vraagstukken elkaar ontmoeten. Een museum waar al de geportretteerde meesterwerken in hun volle glorie te bewonderen zijn! Sinds 23 maart 2019 is die plek te bewonderen op het Hembrugterrein in Zaandam.

 

 

 


Nieuws

Mijn belofte aan mevrouw Makhroui

Samen met collega Gert-Jan Schaap mag ik begin november voor het magazine Visie naar Beiroet om een reportage te maken over de slachtoffers en de noodhulp. We stuiten op verhalen van mensen die van de een op andere dag alles verloren. Ik ontmoet getraumatiseerde kinderen die niet in slaap durven te vallen en spreek hulpverleners die elke dag aan honderden mensen een maaltijd bezorgen. Een verhaal zal ik niet snel vergeten, en dat is het verhaal van mevrouw Makhroui
Lees meer...