Filmbestand

Zien én gezien worden!

Onze lesprogramma's

Hoe kijken jongeren naar de ander én zichzelf? School of Humanity inspireert en daagt jongeren uit om zichzelf en de ander als mooi en waardevol te zien. Onze lessen gaan over leren kijken en luisteren zonder oordeel. Zie ik de ander ‘echt ‘of kijk ik door een gekleurde bril? De portretten en verhalen van Museum of Humanity spelen een centrale rol.

Lesprogramma: Zien & gezien worden

Waar denken jongeren aan bij schoonheid en waardigheid? Hoe kijken ze naar zichzelf en de ander? Op zoek naar eigen antwoorden gaan ze tijdens de workshop aan de slag in ons bijzondere museum in Zaandam. Hun bevindingen delen ze in kleine, veilige groepjes. We gebruiken creatieve werkvormen waaronder fotografie. Uiteindelijk worden er portretten van elkaar gemaakt en leer je elkaar op een andere manier kennen. Want als je écht goed kijkt en luistert ontdek je dat iedereen van waarde is! 

Deze workshop kan onderdeel zijn van een themaweek, of geïntegreerd worden in lessen filosofie, maatschappijwetenschappen, levensbeschouwing en kunstvakken.


Duur: 2,5 uur
Locatie: Museum of Humanity Zaandam
Aantal deelnemers: 20-30

(tekst loopt door onder de foto)


Huur 'Museum in a box'

Geen gelegenheid om met je klas naar Museum of Humanity te komen? Huur dan onze Museum in a box. Een interactieve kist met portretten, instructies en opdrachten om een betekenisvol programma op school te organiseren onder begeleiding van een van onze trainers.

Duur: vanaf 2 lesuren
Locatie: eigen schoolgebouw
Aantal deelnemers: 1 klas per licentie

Lees meer over
Museum in a box

​​​​​​​“Mooi dat je echt verbinding kunt maken met elkaar, je ziet in iemands ogen meer dan alleen de buitenkant.” Leerling vwo 3

Expositie op school

Wij verzorgen ook fotografielessen waarin we jongeren leren kijken als een portret-fotograaf. Naast de techniek behandelen we de psychologie achter een goed portret. Op die manier leren deelnemers niet alleen fotograferen, maar zorgen de lessen ook voor diepgang en zelfreflectie. De gemaakte portretten verwerken we uiteindelijk in een expositie op school.

Leerkracht Connie vertelt over dit proces: “Dit was een bijzondere ervaring. Niet zomaar even een foto maken, maar met veel aandacht voor de ander en het moment. Inmiddels hangen de resultaten uitvergroot in de hal van de school. Je kunt er niet omheen, de portretten stralen je tegemoet. Samen met de teksten van de leerlingen zelf vormt het een mooi geheel. Het maakt de expositie helemaal af.”

Nieuwsgierig?

Neem dan contact op met Omid Aazami, coördinator School of Humanity

omid@museumofhumanity.nl

Filmbestand