Persbericht opening Museum of Humanity

– PERSBERICHT –

Opening Museum of Humanity op Hembrug
Zaanstad – Met ingang van dit voorjaar is Zaanstad een museum rijker. Op het illustere Hembrugterrein, onder de rook van Amsterdam, opent op zaterdag 23 maart 2019 het Museum of Humanity (Museum der Mensheid) zijn deuren in Gebouw 155. Eind 2018 was er al een voorproefje van het museum in Gebouw 8, het voormalige hoofdkantoor van de munitiefabriek.

Mensen als Meesterwerk
Het Museum of Humanity wil laten zien dat ieder mens een meesterwerk is. In het museum worden indringende portretten getoond van mensen van over de hele wereld. Deze mensen zijn gefotografeerd door documentair fotograaf Ruben Timman die – sinds een bijzondere droom in 2001 – zijn leven heeft gewijd aan het documenteren van de schoonheid en waardigheid van de mens. Sinds die droom heeft hij, ook op plekken waar schoonheid ver te zoeken leek, meer dan 3.500 mensen geportretteerd op exact dezelfde wijze: recht van voren, met een zwarte achtergrond, zo puur mogelijk.

Op zaterdag 23 maart 2019 opent het Museum of Humanity zijn deuren in Gebouw 155 op het Hembrugterrein. Het museum wordt ook een plek waar kunst, cultuur en maatschappelijke vraagstukken samenkomen. Zo zullen er in het museum filmavonden en muziek- en dansvoorstellingen worden georganiseerd waarin de schoonheid en waardigheid van de mens centraal staan. Met de opening van het museum wil Timman bezoekers inspireren om anders naar zichzelf, naar hun medemens en naar de wereld te gaan kijken en ze met concrete ideeën uitnodigen om in actie te komen.

“Zou het niet geweldig zijn een plek te hebben waar kunst, cultuur en maatschappelijke vraagstukken elkaar ontmoeten? Waar waardigheid, hoop en schoonheid elkaar vinden?” Ruben Timman, documentair fotograaf

Openingsevent: zaterdag 23 maart, van 14.00 tot 18.00 uur
Reguliere openingstijden: vanaf zaterdag 23 maart op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur
Locatie: Gebouw 155, Ketelhuis 10, 1505 RD Zaandam