Human: a film by Yann Arthus-Bertrand in het museum

Filmavond Human

Toen oprichter en initiator van het Museum of Humanity Ruben Timman voor het eerst de documentaire 'Human' zag, kon hij zijn verbazing niet onder stoelen of banken steken. Dit leek zijn Humanity-stijl wel. Zoals Ruben sinds 2001 meer dan 3.500 mensen heeft geportretteerd tegen een zwarte achtergrond, heeft Yann-Arthus Bertrand meer dan 2.000 mensen uit 60 verschillende landen geïnterviewd voor een zwart doek voor zijn documentaire 'Human'.

Deze documentaire kon dan ook niet ontbreken in de programmering van Museum of Humanity. De avond begon, vanwege de overvloed aan licht in het museum, in de Better Shelter die een plekje in het museum heeft. In een ruim drie uur durende documentaire probeerde Yann Arthus-Bertrand een antwoord te geven op de vraag 'Wat maakt ons menselijk'? Een documentaire waarin de mens centraal staat. Waarin de mens tegen een zwarte achtergrond het middelpunt vormt. En waar de mens puur en oprecht in beeld wordt gebracht. Een avond over leed en onrecht. Over familie en vriendschappen. Over haat en oorlog. Maar vooral ook over geluk en liefde.

Op donderdag 20 juni is de volgende movienight met Human Flow op het programma.