Reactie op het coronavirus

Foto Ruben

Deel deze video gerust en inspireer zo anderen! Het fysieke museum is gesloten, maar we zijn meer dan dat, we zijn een beweging! Daarom willen we jou inspireren en aanmoedigen mee te doen en de boodschap te verspreiden. Juist in deze tijd kunnen we laten zien dat we om de ander geven. Dat we de ander als waardevol zien en hem of haar waarderen. Laat dit je inspireren om ook zo te handelen, want ieder mens is waardevol.

"Een week geleden liepen hier nog heel wat mensen rond, vandaag is het hier stil... Door dit virus komen we erachter dat we wereldwijd met elkaar verbonden zijn, dat dit risico’s met zich meebrengt met levensbedreigende gevolgen. Dat we elkaar aan kunnen steken en daarmee het virus verspreiden. Dit vraagt zorgvuldigheid in hoe we met elkaar omgaan.

Tegelijkertijd biedt die wereldwijde verbondenheid, die nu beter dan ooit zichtbaar wordt, ook kansen. Kansen om iets moois te verspreiden. Om mensen te besmetten met liefde. En dat gebeurt nu óók massaal.

We delen de komende tijd graag prachtige voorbeelden, en willen jou hier mee inspireren. Mensen die juist in deze tijd laten zien dat ze om de ander geven. Dat ze de ander als waardevol zien en die ander waarderen. Laat dit je inspireren om ook zo te handelen, want ieder mens is waardevol.

Misschien kan jij iemand in jouw omgeving in deze tijden helpen. Misschien kan jij door muziek of een andere kunstvorm, saamhorigheid tentoonspreiden. Kansen voor mensen die allemaal verbonden zijn met elkaar. Kansen om iets moois te verspreiden, kansen om liefde te verspreiden. Wij gaan jullie de komende tijd inspireren.

Want we zijn meer dan een statisch Museum der Mensheid. De mensheid is in beweging, en welke kant die op beweegt, met welke snelheid en met welk impact, dat bepaal jij, dat bepalen we met elkaar. Deel deze video gerust en inspireer zo anderen. Samen bepalen we welke kant de mensheid op beweegt."