Nieuw: School of Humanity

Lesprogramma School of Humanity

In 2019 en 2020 konden we proefdraaien met diverse klassen die een bezoekje brachten aan Museum of Humanity. Ons educatieprogramma kreeg zo vorm en werd gaandeweg verbeterd. In 2021 geven we ‘School of Humanity’ een prominente plek binnen ons werk. We staan dus in de startblokken om – zodra het weer veilig kan – groepen onze programma's aan te bieden. 

In Museum of Humanity in Zaandam willen we je inspireren en uitdagen jezelf en de ander als waardevol te zien om samen te zorgen voor een mooiere wereld. Een unieke invulling voor een relevante les maatschappijleer of verdiepende excursie, met de rauwe locatie van het museum als decor om jongeren mee te nemen langs portretten van mensen die je hart raken. Waardig en kwetsbaar.

Spiegel

Via werkvormen en groepsopdrachten krijgen jongeren een spiegel voorgehouden. Hoe kijken ze naar de ander? Hoe kijken ze naar zichzelf? Hoe gaan ze om met mensen die heel anders in het leven staan, en wat betekent schoonheid en waarde voor hen? Vera Timman stuurt ons professionele team met onderwijzers en hulpverleners aan.

Workshop voor scholieren en studenten

In het educatieve programma 'Je bent prachtig!' nemen we leerlingen mee in het verhaal van Museum of Humanity. We delen iets over droom van fotograaf Ruben Timman en tonen een korte film. Daarna sturen we de leerlingen op pad door het museum. Als een persoonlijke zoektocht naar hun kijk op schoonheid en waardigheid. Vervolgens gaan ze in kleine groepen in gesprek en krijgen ze een aantal praktische en creatieve oefeningen, waaronder het maken van hun eigen ‘meesterwerk’ met de camera. De workshop duurt ongeveer 2,5 uur, is geschikt voor dertig leerlingen en kost € 12,50 per leerling. Interesse? Mail: Vera Timman

'Museum in a box'

Nieuw is de speciale koffer 'Museum in a box'. Deze hebben we ontwikkeld voor docenten om zelf een programma in de klas te verzorgen. In de koffer zitten portretten, camera's, groepsopdrachten en duidelijke instructies voor de docent. Nieuwsgierig naar 'Museum in a box'? Mail: Vera Timman