Wij geloven in de schoonheid en waarde van ieder mens

Pers & media

Bedankt voor je interesse in Museum of Humanity. Wil je meer informatie of een interview aanvragen met Ruben Timman neem dan contact met ons op via:

ruben@museumofhumanity.nl 
06-12408226

Algemene persbeelden van Museum of Humanity kun je hier downloaden:

Press kit

Over Museum of Humanity

Museum of Humanity is een initiatief van documentair-fotograaf Ruben Timman en ontstaan na een droom in 2001. De afgelopen vijftien jaar verzamelde hij zevenduizend portretten van mensen overal ter wereld. Altijd fotografeert hij mensen voor een zwart doek, zodat iedereen gelijkwaardig in beeld komt. Of het nu gaat om een rijke zakenman, een kind of een vluchteling. Een deel van zijn collectie hangt in het museum op het Hembrugterrein in Zaandam.

Museum of Humanity gelooft in de schoonheid en waarde van ieder mens en probeert de wereld te overtuigen dat ieder mens een meesterwerk is. De stichting ziet zichzelf niet als een museum, maar als een beweging van mensen die de wereld mooier willen maken. Daarom vinden er pop-up exposities plaats in binnen- en buitenland en worden er – met School of Humanity – trainingen en educatieprogramma’s gegeven aan voor scholen en bedrijven.