Opening buitenexpositie Warburg op zondag 26 mei

Flyer

De Museum of Humanity-trein dendert door. Op zondag 26 mei aanstaande, 10 weken na de opening van het museum in Zaandam, gaat Museum of Humanity de grens over. Warburg, een prachtig middeleeuws stadje, wordt omgedoopt tot het Museum der Menschheit. Ruim 50 portretten van inwoners, vluchtelingen en andere wereldburgers komen verdeeld over de stad te staan. Een groot deel van die portretten komt in de buitenlucht te staan, een prachtige extra dimensie.

Evenals bij de opening van het museum in Zaandam is er een groot leger aan vrijwilligers tevoorschijn gekomen dat helpt bij de totstandkoming van de expositie. Muzikale omlijsting bij de opening, een trailer die sinds vorige week in de bioscoop in Warburg draait, krantenartikelen en natuurlijk het opbouwen van de expositie. Het is prachtig om al die mensen in actie te zien om de boodschap over de schoonheid en waardigheid van de mens te helpen verspreiden.

De opening op zondag 26 mei aanstaande wordt om 12.00 uur verricht door Ruben Timman, oprichter en initiator van het Museum of Humanity tezamen met een team van vrijwilligers uit Warburg en de burgemeester van Warburg. De expositie is tot en met 13 oktober te bewonderen. De start van de expositie is op de Neustadtmarkt, HauptstraBe 55 te Warburg. De looproute van de expositie is onderstaand te vinden.