Opening buitenexpositie Museum of Humanity Warburg

Foto opening

De Museum of Humanity-trein dendert door. Afgelopen zondag opende, onder grote belangstelling van meer dan 350 mensen, de eerste expositie buiten Nederland. In Warburg, een historisch Hansestadje in Duitsland, nog geen 250 kilometer van de grens, opende Ruben Timman samen met een team van vrijwilligers uit Warburg en de burgemeester de expositie.

De expositie bestaat uit zo'n 50 portretten waarvan het merendeel in de buitenlucht staat. De panelen zijn gemonteerd op frames van BFI, een staalbedrijf uit Warburg. Die frames staan weer op betonblokken geleverd door Luecking, eveneens een lokaal bedrijf. Die frames zijn noodzakelijk om de hevige windstoten te kunnen weerstaan. In de week voor de opening waren de portretten bedekt met doeken gemaakt door een naaiclub met dames uit het nabijgelegen asielzoekerscentrum in Dössel. En de hele expositie is tot stand gekomen dankzij de inzet van vele Warburgers die zich de afgelopen maanden dag en nacht voor Museum of Humanity hebben ingezet: Het "Warburg Museum of Humanity Dreamteam". Hartverwarmend.

De expositie zelf bestaat uit een mix van portretten. Warburgers, vluchtelingen uit het nabijgelegen asielzoekerscentrum en mensen van over de hele wereld staan zij aan zij. De route slingert dwars door het historisch centrum van deze Hansestadt. Een historisch centrum dat, net als de omgeving, bijzonder de moeite waard is. Op zo'n 3,5 uur rijden van Amsterdam.

De expositie is van 26 mei tot en met 13 oktober te bewonderen.