Van museum naar beweging

Museum in beweging

Een begin van het nieuwe jaar is vaak een moment van bezinning. Om terug te kijken op het voorgaande jaar en vooruit te blikken op het aankomende jaar. Als stichting Museum of Humanity deden we dat ook deze eerste maanden. We keken terug op wat er goed ging en wat beter kon en we keken vooruit naar dromen voor het nieuwe jaar. Dat heeft onder andere geresulteerd in het idee dat het Museum of Humanity meer is dan een museum. Het is een beweging. Een steeds groter wordende beweging van mensen die zich verontwaardigen over de manier waarop we naar onszelf en naar onze medemens kijken. Die zich verontwaardigen over hoe we met onszelf en onze medemens omgaan. Een beweging die een ander, hoopvoller verhaal willen vertellen. Een beweging van mensen die zichzelf en hun medemens als waardevol zien en daar naar handelen. Die samen zorgen voor een mooiere wereld.

Ook in 2020 is het museum in Zaandam te bezoeken en kan je als bezoeker daar geïnspireerd raken over de schoonheid en waarde van al die prachtige portretten die daar hangen. Van Hannah uit Jerusalem tot Gino uit Drachten. Maar in dat museum is in 2020 nog veel meer te doen. Zo staan we stil bij 75 jaar bevrijding na de Tweede Wereldoorlog met de expositie 'de Laatste Getuigen'. Opdat we er alles aan doen om nooit weer zo'n oorlog te hebben. Vanaf het voorjaar zal het museum bol staan van filmavonden, intieme concerten en diners waarin de mensheid gevierd wordt. Houd de website en sociale media in de gaten voor de programmering.