Boek Ruben als spreker

Wat motiveert jou in je werk? En hoe geef je jouw idealen – of zelfs dromen – handen en voeten? Laat je inspireren door fotograaf Ruben Timman die van zijn droom zijn levenswerk heeft gemaakt. Nodig hem uit voor een keynote of workshop op jouw event. Reis mee over de wereld, ontdek zijn kijk op mensen en spiegel je aan zijn eigen kwetsbare zoektocht.

Fotograaf Ruben Timman spreekt regelmatig voor groepen over zijn inspirerende droom en de kracht van fotografie om mensen te verbinden. Hij deelt zijn visie over hoe hij altijd oog heeft voor de schoonheid en potentie van ieder individu, ongeacht hun achtergrond of omstandigheden.

Zijn verhalen raken mensen diep, en een spreekbeurt van Ruben zorgt vaak voor kippenvel, dankzij de kwetsbaarheid en toegankelijkheid waarmee hij zijn ervaringen deelt. Hij weet zijn publiek niet alleen te inspireren, maar ook aan te zetten tot reflectie over de manier waarop we naar anderen kijken en met elkaar omgaan.

Wil je Ruben als spreker boeken?
Stuur ons een mail met je verzoek via info@museumofhumanity.nl

Prijs: vanaf 950 euro ex btw
Vraag naar de mogelijkheden!

Tekst loopt door onder de foto

‘Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens waardevol is en het waard is op een waardige manier in beeld te worden gebracht.’ - Ruben Timman

Ruben, een verpleger met een sterk rechtvaardigheidsgevoel, werkt in een vluchtelingenkamp in Thailand. Wat hij daar ziet, raakt hem diep en inspireert hem om de nood in de wereld via fotografie vast te leggen. Terug in Nederland ruilt hij zijn stethoscoop in voor een camera en gaat naar de kunst-academie.

In 2001, tijdens een fotoreis in Vietnam, droomt Ruben over een vervallen ‘museum der mensheid’, waarin hij wordt rondgeleid door oud-VN-baas Kofi Annan. Deze droom motiveert hem om wereldwijd mensen puur en waardig te fotograferen tegen een zwarte achtergrond.

In 2015, tijdens een depressie en na het verlies van zijn fotostudio, ontdekt hij een verlaten gebouw dat lijkt op het museum uit zijn droom. Hij hangt er illegaal portretten op en creëert zo zijn ‘museum der mensheid’. Als mensen het ontdekken, biecht Ruben het op bij de eigenaar. Die is eerst heel boos, maar vindt het tegelijkertijd erg mooi. Het gevolg? Ruben krijgt toestemming om in het gebouw een officiële expositie te houden.Vanaf dan gaat het snel. Vaak moet Ruben zichzelf in z’n arm knijpen als er weer iets bijzonders gebeurt. Zeker als in 2019 in een ander gebouw op het terrein het eerste echte Museum of Humanity opengaat, allerlei mooie mensen zich bij hem aansluiten en een stichting wordt opgericht. Wat begon als de droom van één fotograaf groeit uit tot een beweging om de schoonheid en waardigheid van ieder mens te laten zien.


Bekijk de korte film over Rubens bijzondere droom over Museum of Humanity